Mooie decortegels voor een chique uitstraling in huis

Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Ze zorgen daarbij ook voor een bepaalde elegante uitstraling. De strakke lijnen en kleuren hebben dat effect. Decortegels zijn ook erg divers, er is voor elke stijl wel een type tegel, voor ieder wat wils. Of je nu voor natuursteen, keramiek of een ander uniek ontwerp wilt gaan, met een tegel haal je ongetwijfeld luxe in huis. Decortegels zijn opvallende tegels die bekend staan om prachtige patronen of fraaie kleuren. Door middel van decortegels wordt sowieso iedere ruimte voorzien van een unieke uitstraling. Kortom decortegels kunnen je huis een upgrade geven. 

Decortegels 

Een betonlook, natuursteenlook of houtlook is prachtig, maar kan soms saai ogen. Wanneer je opzoek bent naar levendigheid en dynamiek dan zijn decortegels de perfecte uitkomst. Tegels voor decors en patronen zijn vaak tegels in kleinere formaten, afgewerkt op verschillende manieren in verschillende stijlen en patronen. Decortegels is eigenlijk de verzamelnaam van verschillende stijlen. Iedere tegel met een patroontje, decor of speciale kleur kan onder de naam decortegels vallen. Denk hierbij aan Portugese tegels, hexagon tegels of patroontegels, maar ook Marokkaanse Bejmat tegels kunnen als decortegels worden gezien. Hierdoor zorgen ze ook voor opvallende en unieke sferen in de ruimte. Je kan ervoor kiezen om heel de ruimte van de decortegels te voorzien of juist een deel van de ruimte. De accenten van de tegels kunnen ook met andere stijlen worden gecombineerd. Decortegels kunnen overal in huis worden gebruikt, maar ze zijn voornamelijk populair in de badkamer en keuken. In de badkamer worden ze gebruikt voor de wand, vloer of enkel als douche tegels. Kortom de decortegels zijn in de badkamer op verschillende manieren te gebruiken. De decortegels in de badkamer kunnen prachtige accenten in de badkamer geven en de sfeer van de badkamer bepalen. Vooral keramische decortegels zijn door hun vochtbestendigheid ideaal voor het gebruik in de badkamer. Ook in de badkamer kunnen de decortegels zowel voor de wand als de vloer worden gebruikt. Maar ook voor de achterwand of de bekleding van de bar kunnen decortegels perfect worden gebruikt. Hierdoor kunnen ze een bepaalde sfeer in de keuken creëren. Ook hier zijn keramische tegels erg fijn. Deze tegels kunnen goed tegen een stootje en zorgen ervoor dat er geen vlekken in de tegels trekken. 

Zelliges tegels 

Een populair soort decortegels zijn zellige tegels van de tegelfabriek. Dit zijn kleine formaat tegels die fraai zijn afgewerkt met glanzende kleuren. Het zijn van oorsprong Marokaanse tegels die tegenwoordig ook keramische worden aangeboden en dus perfect zijn voor gebruik in de keuken en de badkamer. Deze tegels zijn in enorm veel kleuren beschikbaar, de populairste kleuren zijn blauw, zwart en groen. De tegels kunnen eenvoudig op de vloer of wand worden verlijmd. Er wordt wel geadviseerd om dit door een tegelzetter te laten doen.