Wat nieuws op de muur

Wanddecoratie is belangrijker dan mensen soms denken. Het kan het verschil maken tussen een saaie, levenloze kamer en ergens waar duidelijk is waar in geleefd wordt. Toch kan het aardig saai worden om altijd dezelfde decoraties tegen te komen. Iedereen heeft schilderijen en afbeeldingen in huis. Hier is verder niets mis mee, maar het kan wel leuk zijn om eens wat anders te doen. En daarom is deze blog geschreven, om wat ideeën te geven voor leuke wanddecoratie.

Wandplanken

Iets wat zowel leuk staat als functioneel een functie heeft, zijn wandplanken. Dit is precies wat de naam doet denken: planken om aan de muur te hangen. Er op kunnen allerlei spullen getoond worden. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan fotolijstjes, kaarsen, beeldjes of planten. Wanneer de planken netjes opgeruimd blijven, zien deze er strak en goed uit in elke kamer. De planken zijn in veel verschillende kleuren te vinden en alles kan weer een andere uitstraling geven. Een zwarte beugel zorgt bijvoorbeeld voor een meer industriële look, zeker wanneer er witte planken mee gepaard gaan.

Hobby

Een ander idee: jouw hobby tonen. Dit is makkelijk te doen, zeker wanneer muziek een hobby is. Het is bijvoorbeeld leuk om LP’s of CD’s aan de muur te hangen. Deze platen hoeven eigenlijk niet eens te werken of van favoriete albums te zijn. LP’s kunnen ook gevonden worden in tweedehands winkels voor een klein bedrag. Het ziet er wel leuk uit op de muur. Naast deze muziek kan er ook gedacht worden aan muziekinstrumenten. Een gitaar of ukelele ziet er bijvoorbeeld erg leuk uit aan de muur.

Naast muziek zullen mensen nog andere hobby’s hebben. Is surfen of fietsen er eentje van? Dan kan een surfboard of fiets zeker aan de muur gehangen worden. Of misschien een familiestuk of een vakantiesouvenir. Allemaal goede ideeën om aan een lege muur te hangen.

Foto collage

Fotolijstjes voor een fotocollage zijn in verschillende vormen te vinden. Deze kunnen aan elkaar zitten in een leuk patroon, maar kunnen ook los gevonden en gemonteerd worden aan de muur. Een fotocollage is een goed idee om allerlei leuke herinneringen te tonen. Wanneer er losse lijstjes worden gekocht, kan de fotomuur zo klein of groot gemaakt worden als iemand maar zou willen. Hierin is zeker te spelen.

Glasposter

Als laatste idee nog een poster op glas. Deze worden steeds populairder door de tijdloze uitstraling die het afgeeft. Zeker een zwart wit schilderij glas past in vrijwel elke kamer en ziet er luxe uit. Het onderwerp van de foto kan gemakkelijk aangepast worden, zodat dit beter overeenkomen met de kamer waarin de poster hangt en de interesses van de bewoners van het huis. Ook weer eens wat anders.