Wat kun je doen als je de sleutels van je woning kwijt bent?

Het kan wel eens voorkomen dat je na een dag gewerkt te hebben thuis komt en je sleutels nergens kan vinden. Dat is erg vervelend, want je moet dan terug naar de werkvloer om te kijken of je sleutels daar wellicht liggen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan dat voor veel stress zorgen want je kunt je woning niet in. Gelukkig hoeft dit zeker niet te zeggen dat je buiten hoeft te slapen, want dat is niet het geval. Wil je weten wat je kunt als je de sleutels van je woning kwijt bent? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Sloop geen ruiten

Wanneer je de sleutels van je woning kwijt bent, is het belangrijk om de ruiten van je woning niet te slopen om binnen te komen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk voor jezelf, je gezin en de huisdieren die je hebt, maar ook is er een kans aanwezig dat je veel schade aanricht. Daarnaast is het op maat laten maken van glas erg prijzig en zijn er betere oplossingen waar je uit kunt kiezen. 

 

Neem contact op met een slotenmaker

De beste keuze die je kan maken als je de sleutels van je woning kwijt bent, is het contacteren van een slotenmaker bij je in de omgeving. Het is belangrijk om voor een slotenmaker te kiezen die daadwerkelijk actief is in je omgeving, want anders kunnen er veel kosten in rekening gebracht worden. De reden waarom je altijd gebruik moet maken van een slotenmaker, is dat een slotenmaker de enige specialist is op het forceren van deuren zonder schade te veroorzaken. Een van de nadelen van het inschakelen van een slotenmaker, is dat je wel een nieuw cilinderslot kopen moet. 

 

Waar kun je sloten aanschaffen?

Wanneer een slotenmaker je deur gaat forceren, dan is de kans groot dat de slotenmaker ook een nieuw slot in de deur wilt zetten. Het kan voorkomen dat de slotenmaker geen geschikt slot in de deur heeft of dat de kosten daarvan vrij hoog is. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk een nieuw slot aan te schaffen. Je kunt daarvoor terecht bij verschillende winkels, maar voor de beste sloten moet je bij een Nederlandse webwinkel wezen. Je moet er wel rekening mee houden dat de sloten in je deur moet passen, want anders moet je bijvoorbeeld een nieuw buitendeurslot aanschaffen.